Breaking news

Papa Benedict a susținut azi ultimul discurs în calitate de Suveran Pontif

loading...

Papa Benedict al XVI-lea a susținut miercuri ultima audiență publică și ultimul discurs, în calitate de Suveran Pontif, în fața a peste 150.000 de credincioși veniți în piața Sfântul Petru din Vatican.

papa benedictPapa Benedict a fost întâmplinat cu ample ovaţii de cei peste 150.000 de credincioşi şi pelerini prezenţi, miercuri la Vatican.

Ca şi la sosire şi pe parcursul întregii audienţe, care a durat o oră şi jumătate, nu au încetat dovezile de sprijin faţă de Benedict al XVI-lea, care joi, la ora 20.00, va renunţa la Pontificat în urma unei decizii pe care a luat-o ‘cu deplină libertate’.

La audienţă au asistat unele personalităţi politice, între care preşedintele Slovaciei, Ivan Gasparovic, pe care Benedict al XVI-lea le salută în aceste momente, în privat, în Sala Clementină din Palatului Apostolic.

Papa Benedict al XVI-lea, care va demisiona joi seara, a emis un decret numit “motu proprio” pentru a oferi “posibilitatea organizării anticipate” a Conclavului cardinalilor care îl vor alege pe succesorul său.

”Las colegiului cardinalilor posibilitatea de a devansa începere Conclavului odată constatată prezenţa tuturor cardinalilor sau de a amâna, în cazul unor motive grave, începerea alegerilor cu câteva zile”, a anunţat Papa în al său “motu proprio”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata