Breaking news

Oscar Pistorius, acuzat de uciderea lui Reeva Steenkamp, eliberat pe cauțiune

loading...

Judecătorul sud-african Desmond Nair a decis vineri ca atletul Oscar Pistorius, acuzat de uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp la Pretoria, în noaptea de 13 spre 14 februarie, să fie eliberat pe cauțiune.

Oscar PistoriusJudecătorul Desmond Nair și-a motivat decizia de a-l elibera pe cauțiune pe Oscar Pistorius, pe motiv că nu există riscul ca el să fugă în străinătate, ţinând cont de notorietatea lui şi de faptul că nu va putea duce o viaţă de fugitiv.

Am ajuns la concluzia că acuzatul a prezentat un dosar care permite eliberarea sa pe cauţiune”, a declarat judecătorul în faţa tribunalului de instanţă din Pretoria

În timpul foarte lungului său monolog, magistratul a părut să reţină, rând pe rând, argumentele celor două părţi: Apărarea nu a reuşit să demonstreze în faţa acestei curţi că au existat deficienţe în dosarul parchetului”, a spus el, înainte de a adăuga: ”În paralel, parchetul (…) nu a demonstrat nici el că dosarul contra acuzatului este suficient de puternic şi incontestabil încât Pistorius să aibă motive să fugă sau să scape de proces.

Decizia a fost dată la capătul a patru zile de audieri şi vine după ce procurorii declaraseră că este puţin probabil ca atletul să obţină eliberarea pe cauţiune, în contextul în care Oscar Pistorius este acuzat de crimă cu premeditare, după ce şi-a împuşcat mortal iubita, pe Reeva Steenkamp.

Multiplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, el a susţinut tot timpul că nu a vrut niciun moment să-şi ucidă prietena şi că a tras cu pistolul pentru că a crezut că în casă a intrat un hoţ. Audierile nu au fost lipsite de surprize – principalul anchetator în dosarul atletului sud-african a fost retras din caz, după ce s-a descoperit că el însuşi e acuzat de tentativă de crimă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata