Breaking news

Osama Bin Laden amenință cu noi atentate

loading...

Bin LadenȘeful grupării teroriste Al Qaida, Osama Bin Laden, a revendicat astăzi atentatul eșuat din 25 decembrie 2009 asupra unui avion al Northwest Airlines, pe ruta Amsterdam – Detroit, și a amenințat cu noi atacuri asupra Statelor Unite ale Americii într-o înregistrare audio difuzată de canalul Al-Jazeera.

În înregistrarea audio, Bin Laden spune explicit: “Acesta este un mesaj de la Osama pentru Obama, dacă mesajele noastre ar fi înțelese prin cuvinte nu le-am trimite prin avioane.” Urmează apoi revendicarea atentatului eșuat de Crăciun și prima amenințare legată de problema din Palestina: “Este trist ca voi să trăiți într-un loc sigur în timp ce frații noștri suferă în Gaza“.

Atacurile noastre împotriva voastră vor continua – mai spune Osama – atâta timp cât voi continuați să susțineți Israelul. Statele Unite ale Americii nu vor cunoaște siguranța până ce aceasta nu va fi stabilită în Palestina“.

Atacul cu explozibil din 25 decembrie 2009 pus la cale de nigerianul Umar Farouk Abdulmutallab în vârstă de 23 de ani a eșuat, echipajul avionului și pasagerii reușind să îl oprească pe tânăr la timp. Acesta a fost acuzat de “tentativă de omor” și de “tentativă de utilizare de arme de distrugere în masă” și riscă între 20 și 30 de ani de închisoare pentru fiecare acuzație.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata