Breaking news

Orașe întregi din Statele Unite ale Americii, îngropate în nămeți – VIDEO

loading...

Statele Unite ale Americii se confruntă în această perioadă cu fenomene meteo extreme, caracterizate prin furtuni, tornade şi căderi semnificative de zăpadă.

zapada suaValul de frig și zăpadă a provocat până acum cel puțin opt morți, iar autobuzele, mașinile de pompieri și ambulanțele sunt înzăpezite.

Autoritățile americane sunt depășite de situație, mai ales că temperaturile au coborât sub zero grade Celsius în toate statele SUA, inclusiv în Hawaii, fapt nemaintâlnit în ultimii 38 de ani.

Oamenii au fost asediați în case de munții de zăpadă.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau călătoresc pe teritoriul Statelor Unite ale Americii cu privire la riscul producerii unor fenomene meteorologice severe în această perioadă, caracterizate prin furtuni, tornade şi căderi semnificative de zăpadă.

Astfel, în special în statele din nordul şi nord-estul SUA, se înregistrează căderi importante de zăpadă, care au afectat traficul aerian şi auto.

Pe teritoriul Statului New York, Serviciul Naţional de Meteorologie a emis o avertizare de condiții meteorologice severe pentru zonele din nordul și vestul acestui stat, inclusiv zona metropolitană Buffalo.

În regiunile Oswego, Erie, Jefferson, Lewis, Genesee, Wyoming, Cattaraugus, Chautauqua și St. Lawrence avertizarea de ninsori abundente, viscol, temperaturi scăzute și vizibilitate redusă este valabilă până în seara zilei de vineri, 21.11. 2014.

În zonele centrale ale Statelor Unite ale Americii se înregistrează furtuni şi tornade.

De aceea, sunt posibile întârzieri şi chiar anulări ale unor zboruri atât în această perioadă, cât şi în următoarea.

În vederea evitării unei situaţii nedorite, se recomandă adoptarea unei conduite preventive şi manifestarea unei atenţii sporite în timpul călătoriei în acest stat.

Totodată, având în vedere cele prezentate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca, înainte de a călători în Statele Unite ale Americii, indiferent de zona în care urmează să se deplaseze, să urmărească evoluţia fenomenelor meteorologice pe site-urile de specialitate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata