Breaking news

Opt români traversează Atlanticul pentru a strânge bani pentru copiii cu autism

loading...

Pe 19 noiembrie 2017, peste 280 de ambarcaţiuni au luat startul în Regata ARC, Atlantic Rally for Cruisers. Doar două veliere au echipaj integral românesc, iar unul dintre ele este condus de un vis, o șansă la recuperare și o viață mai bună pentru copiii cu autism. Aurelian Bazgu, Adrian Vîrlan, Răzvan Neagu, Sorin Sanda, Daniel Durigo, Daniela Bololoi, Eugen Radan și Tiberiu Duma sunt cei 8 navigatori care au decis să dedice cea mai mare aventură a vieții lor, traversarea Atlanticului la bordul velierului Andrew, copiilor speciali susținuți de Asociația Help Autism.

ARC AHA-1Așa a luat naștere cea mai mare provocare de fundraising  prin care navigatorii doresc să transforme cele 2700 de mile marine ale cursei în 2700 de ore de terapie pentru recuperarea copiilor cu autism.

Regata ARC este un vis pentru mulţi navigatori. Atrage, an de an, sute de ambarcaţiuni cu peste 1000 de aventurieri la bord care îşi propun să traverseze Oceanul Atlantic într-o cursă de 2700 mile nautice (aproximativ 5200 km) din Gran Canaria spre Santa Lucia.

Ziua de astăzi, cea de-a 8-a din cele 21 de zile pe care echipajul velierului Andrew le va petrece înfruntând valurile Atlanticului, îi găsește pe locul 2 al categoriei la care concurează. Cele 900 de mile parcurse s-au transformat deja, prin donații, în 1050 de ore de terapie. Însă mai e încă drum lung pentru navigatori către Finish și pentru cei 500 de copii cu autism susținuți de Help Autism, către recuperare.

Îi putem ajuta să transforme efortul, temerile, curajul de a naviga peste 2700 de mile de ocean, în tot atâtea ore de terapie pentru copiii cu autism.

Pe http://helpautism.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=5036  orice donație înseamnă un pas mai aproape de copilărie pentru un copil cu autism. Oricine poate cumpăra mile marine și dărui ore de terapie sau poate alege unul dintre pachetele de donație precum excursii la bordul velierului Andrew pe Marea Neagră, în Grecia, Spania Italia sau chiar în Caraibe.

Aventura celor 8 navigatori în cea mai mare traversadă a Atlanticului poate fi urmărită pe: https://www.helpautism.ro/provocare-peste-atlantic-pentru-autism

Despre autism

Autismul este o afecţiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, mai frecventă decât cancerul, diabetul şi sindromul Down. Statisticile internaţionale ne arată că 1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație. Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o intervenție timpurie intensivă, mulți dintre acești copii pot avea o viață normală. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele  disfuncționale se agravează în timp. Intervenția este de durată iar costurile depășesc, de cele mai multe ori, veniturile unei familii.

Despre Help Autism

Asociația Help Autism se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, asociația oferă servicii de terapie în cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private – cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița – și la domiciliu,  desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

ARC AHA-2

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata