Breaking news

Opt români, condamnați în Grecia după meciul cu România, de vineri seară din Pireu

loading...

Opt români au fost judecați în regim de urgență și condamnați în Grecia, la cinci luni de închisoare cu suspendare, după meciul de vineri seară din Pireu.

suporteri romani arestati in greciaSuporterii români sunt acuzați de autoritățile elene că ar fi avut asupra lor fumigene cu care intenționau să realizeze un program artistic în culori, în timpul meciului.

Românii au fost reținuți înainte de meci pentru că au avut la ei nişte fumigene cu care voiau să fac o coregrafie de culori. Au fost duşi la o secţie de poliţie din apropierea stadionului, după care au fost dispersaţi pe 4 secţii de poliţie, pe 4 arii diferite, 4 locaţii. Iar sâmbătă au fost judecați în regim de urgență urgență și au fost condamnați la 5 luni de închisoare cu suspendare.

Românii au făcut apel al decizia judecătorilor greci și deși instanța a decis că românii pot să plece acasă, poliția a hotărât să nu îi elibereze din închisoare.

Ambasada României la Atena a fost informată de ieri că opt cetățeni români, care s-au deplasat în Grecia cu ocazia meciului dintre cele două echipe naționale de fotbal, au fost reținuți. Astfel, aceștia au fost reținuți sub acuzaţia deţinerii de torţe şi fumigene, materiale interzise de către legislaţia elenă la intrarea pe un stadion.

Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la incident şi s-au deplasat la subdiviziunea unde erau reţinuţi cetăţenii români pentru a discutacu aceştia. Potrivit informațiilor primite în această seară de la ambasada României la Atena, cei 8 cetățeni români au fost condamnaţi la o pedeapsă de 5 luni cu suspendare, pe o perioadă de 3 ani. Cetățenii români au făcut apel la hotărârea judecătorească emisă. Poliţia a decis menținerea celor 8 români în stare de arest, până la finalizarea procedurilor de expulzare. Misiunea diplomatică păstrează permanent legătura atât cu cetăţenii români, cât şi cu autorităţile locale si este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Afaceri Externe remis Digi 24.

România a pierdut cu 1-3 partida jucată cu Grecia la barajul de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 din Brazilia.

loading...
1 Comentariu
  1. Ionel spune

    http://www.youtube.com/watch?v=HB6s4VwzRaU#t=284

    Nu e voie cu petarde si fumigene? Dar de asta ce ziceti?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata