Breaking news

ONU cere liderilor lumii măsuri concrete privind schimbările climatice

loading...

Peste 120 de lideri, şefi de stat şi de guvern, se reunesc marţi seară, la New York, în cadrul summitului pe probleme climatice, organizat de Naţiunile Unite. România este reprezentată la Climate Summit de Ministrul Mediului, Attila Korodi.

Climate Summit 2014ONU cere comunităţii internaţionale să convină asupra unor măsuri concrete de intervenţie, mai ales că anul viitor se doreşte obţinerea unui acord global, de durată, în domeniu.

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila KORODI, conduce delegația României la lucrările Summit-ului Națiunilor Unite privind schimbările climatice, programate în data de 23 septembrie 2014, în Statele Unite ale Americii, New York.

Summit-ul reunește  delegații din peste 150 de țări și se va bucura de prezența a peste 120 de șefi de stat și de Guvern, la care se adaugă miniștri, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile. Reuniunea va fi deschisă oficial de Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Agenda reuniunii include sesiuni plenare dedicate țărilor participante, în care șefii delegațiilor naționale vor prezenta acțiunile întreprinse pentru combaterea fenomenului schimbărilor climatice, alături de sesiuni în care vor fi cooptați reprezentanți ai mediului de business, societății civile și ai autorităților locale din marile orașe ale lumii.

Attila KORODI, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice și Vicepreședinte al Adunării ONU de Mediu, va susține o intervenție în cadrul secțiunii dedicate miniștrilor, programată pentru ora 17:00, ora locală (10:00, ora României), în care va prezenta rezultatele strategiilor și politicilor naționale de combatere a efectelor schimbărilor climatice în România.

Dincolo de evaluarea progreselor fiecărui stat în parte și a schimbului de opinii multilateral, miza Summit-ului constă în mobilizarea națiunilor pentru definirea noului Acord Global privind schimbările climatice, care se dorește a fi adoptat anul viitor, la Paris. Din această perspectivă, summit-ul urmărește să obțină sprijinul politic al națiunilor, pentru ca noul acord să fie unul cât mai ambițios, care să pună bazele acțiunii ferme pentru limitarea creșterii temperaturii globale, până în anul 2050, la maximum 2 grade Celsius”, declară Attila KORODI, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Lucrările summit-ului se vor încheia cu un document de concluzii, care va trece în revistă rezultatele reuniunii la nivel mondial.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata