Breaking news

Observatorii OSCE reținuți de separatiști proruși în Ucraina, eliberați

loading...

Observatorii OSCE reținuți de separatiștii proruși în orașul Slaviansk, din estul Ucrainei, au fost eliberați, a anunțat liderul separatist prorus Viaceslav Ponomariov.

observatori osce eliberatiOrganizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a confirmat, sâmbătă, eliberarea observatorilor săi militari reținuți din 25 aprilie de către separatiștii proruși din estul Ucrainei, la Slaviansk.

Viaceslav Ponomariov a spus că observatorii occidentali aflați în orașul Slaviansk, au putut pleca și a precizat că nu au fost puse niciun fel de condiții pentru eliberarea lor.

Echipa de observatori ai OSCE, formată din trei germani, un polonez, un danez, un ceh și un interpret german, a fost acuzată de separatiștii proruși că ar fi spionat pentru NATO.

OSCE a dezmințit informația, precizând că misiunea era efectuată la invitația autorităților de la Kiev. Doar un observator suedez, Thomas Johansson, a fost eliberat anterior pe motive de sănătate și pentru că țara sa nu este membră a NATO, reamintește EFE.

OSCE mai are în Ucraina și o misiune de observatori civili, formată din 140 de experți, care acționează în diferite zone ale țării.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata