Breaking news

O mânăstire din Italia a fost transformată în cel mai luxos hotel spa din Europa

loading...

O mânăstire construită în secolul 17, pe un spectaculos promontoriu din Golful Salerno, a fost transformată în mod miraculos în cel mai luxos hotel din Europa.

manastirea hotel de luxPuțin turiști știu că hotelul spa Santa Rosa, una dintre cele mai luxoase destinaţii de vacanţă din Italia şi chiar din întreaga lume, a fost mânăstire.

Pe la jumătatea secolului 19, după mai bine de 150 de ani de la înfiinţare, stabilimentul monahal dedicat Sfintei Rosa din Lima, ridicat de maica Rosa Pandolfi, descendenţa familiei de nobili Pontone di Scala, a fost evacuat, iar clădirile ce compuneau mănăstirea au ajuns în posesia municipalităţii, scrie casadex.ro.

În anul 2000, în timpul unei călătorii de recreere în apele Golfului Salerno, turistă americană Bianca Sharma a remarcat frumuseţea fostei mănăstiri. Captivată şi fascinată de locaţia spectaculoasă, dar şi de arhitectură construcţiei uitate în paragină, Bianca a simţit că renovarea vechii mănăstiri este misiunea vieţii ei. În cel mai scurt timp, după îndeplinirea tuturor formalităţilor legale, Bianca a devenit proprietara ruinelor istorice din localitatea Concă dei Marini, de pe coasta Amalfi, pe care le-a transformat în cel mai luxos hotel spa din Europa.

Lucrările de renovare au durat mai bine de zece ani, în ciuda estimărilor iniţiale ale investitoarei americane.  Hotelul dispune de 20 de dormitoare şi apartamente cu vedere spre mare, toate dotate cu băi proprii decorate elegant, cu finisaje de cea mai înalta clasa. Centrul spa pune la dispoziţia turiştilor cazaţi o baie turcească, băi termale şi tot felul de masaje şi tratamente de înfrumuseţare şi răsfăţ. Dar cel mai mare spectacol îl oferă grădinile şi terasele ce înconjoară fosta mănăstire, de decorul şi amenajarea cărora s-a ocupat acelaşi arhitect peisagist care îngrijeşte şi grădinile Vaticanului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata