Breaking news

O jurnalistă olandeză a fost violată în grup, în Piaţa Tahrir din Cairo

loading...

O jurnalistă olandeză, în vârstă de 22 de ani, a fost violată în grup, în Piaţa Tahrir din Cairo, în timpul protestelor din Egipt declanșate la adresa președintelui Mohamed Morsi.

jurnalista proteste egiptTânăra jurnalistă din Olanda, a fost spitalizată în stare gravă, după ce a fost abuzată sexual de circa opt indivizi. 

Informația a fost furnizată de Dina Zakaria, o activistă pentru drepturile omului din Egipt, care a scris despre acest incident pe pagina sa de Facebook.

Incidentul s-a petrecut în timpul unei acţiuni de protest în masă împotriva preşedintelui islamist Mohamed Morsi.

Ambasada Olandei din Egipt a confirmat agresarea jurnalistei, care a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma rănilor îngrozitoare. Jurnalista a fost evacuată deja în Olanda.

Este a treia jurnalistă străină, violată în Egipt. Natasha Smith, din Marea Britanie, în vârstă de 21 de ani, în iunie 2012, în ziua alegerilor prezidenţiale, în piaţa Tahrir a fost violată.

Iar în primăvara anului 2011, victimă a abuzurilor sexuale comise de „revoluţionari” a fost și  corespondenta de război a canalului de televiziune american CBC, Lara Logan.

Numai în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie în piaţa Tahrir din Cairo au fost comise circa 44 de infracţiuni de natură sexuală. Militanţi egipteni împotriva violenţei sexuale au raportat că printre victime sunt bunici, mame cu mulţi copii şi chiar copii de şapte ani, potrivit MigNews, care citează media egiptene.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata