Breaking news

O explozie puternică produsă în China a ucis cel puțin 44 persoane – VIDEO

loading...

O explozie uriașă s-a produs miercuri seară într-un depozit de produse inflamabile din oraşul portuar Tianjin, în nord-estul Chinei. deflagrația a ucis cel puțin 44 de persoane, a rănit grav alte 32 au fost grav rănite, iar 283 de chinezi au fost internați în spital.

explozie tianjin - chinaExplozia uriaşă a avut loc miercuri seara într-un depozit de produse inflamabile din oraşul portuar Tianjin, la ora locală 21.30 (18.30, ora României), după aproximativ 40 de minute de la sosirea primului echipaj de pompieri.

Doi pompieri au fost daţi dispăruţi, iar alţi patru au fost răniţi, din rândul celor 12 echipaje trimise să intervină la un incendiu, la un depozit.

Departamentul naţional chinez pentru pompieri a anunţat pe contul oficial de microblogging că incendiul a izbucnit către ora locală 22.50 (17.50, ora României) la un depozit de “produse chimice periculoase” al companiei Ruihai Logistics, după care a avut loc explozia.

Explozia a fost resimţită pe o rază de câţiva kilometri, iar suflul acesteia a spulberat ferestre şi chiar acvarii cu peşti.

“Am crezut cu toţii că era cutremur, ne-am îmbrăcat repede şi am ieşit afară“, a declarat Liu, o studentă care locuieşte împreună cu familia în apropiere de locul exploziei.

“O bucată din tavan s-a prăbuşit în clădirea noastră, dar n-a fost rănit nimeni. În această (joi) dimineaţa este în continuare un fum negru pe cer“, a declarat ea pentru DPA.

Cele mai multe persoane au fost rănite de cioburi de sticlă şi de moloz, potrivit agenţiei China Nouă.

Potrivit unor imagini difuzate de televiziunea de stat CCTV, o minge de foc şi coloane de flăcări au ţâşnit, luminând cerul şi aruncând în atmosferă nori de praf, la zeci de metri înălţime.

Magnitudinea primei explozii a echivalat cu detonatarea a trei tone de trinitrotoluen (TNT), iar a doua explozie a fost echivalentă cu detonarea a 21 de tone de TNT.

Explozia a fost atât de puternică încât mii de mașini aflate într-o parcare din port, au fost pur și simplu făcute scrum.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata