Breaking news

Nu există supraviețuitori în catastrofa aviatică din Franța, soldată cu 150 de morți

loading...

Cei 144 de pasageri și 6 membrii ai echipajului, aflați la bordul aeronavei Airbus A320, aparținând companiei germane Germanwings, nu au avun nicio șansă de supraviețuire. Avionul a explodat în aer și s-a dezintegrat în miliarde de bucăți la contactul cu Alpii Francezi.

echipe cautare avion prabusitEchipele de căutare sosite la locul prăbușirii avionului, au găsit una din cutiile negre ale aeronavei Airbus A320 al companiei Germanwings, prăbuşit marţi în Alpii francezi, a declarat miercuri secretarul de stat pentru Transporturi Alian Vidalies, într-un interviu acordat postului de radio Europe 1.

“Exploatarea sa va începe din această dimineaţă”, a precizat el. “BEA (Biroul de anchete şi analize) a primit cutia, este avariată dar credem că va putea fi exploatată. Informaţiile cunoscute în prezent permit excluderea unei ipoteze, aceea a exploziei în zbor”, a afirmat secretarul de stat.

Oficialul francez a precizat, de asemenea, că sunt analizate toate ipotezele, dar în prezent nu este privilegiată ipoteza pătrunderii unui intruns în carlingă sau a unui atentat.

Elicopterele şi-au reluat miercuri dimineaţa operaţiunile de căutare în zona muntoasă din Alpii francezi unde s-a prăbuşit marţi avionul A320 al companiei Germanwings, provocând moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord.

Ministerul Afacerilor Externe din România precizează că, începând cu ziua de marţi, 24 martie 2015, au fost efectuate verificări în evidenţele naţionale, care au vizat identificarea unor posibili cetăţeni români la bordul aeronavei Germanwings, prăbuşită în Franţa.

„Lista de pasageri pusă la dispoziţia MAE conţine exclusiv numele şi prenumele pasagerilor fără a fi menţionate alte detalii, precum cetăţenia, data naşterii, tipul şi numărul documentului de călătorie. În acest context, au fost iniţiate şi sunt în curs de derulare verificări extinse şi complexe în ceea ce priveşte stabilirea cu certitudine a identităţii şi cetăţeniei fiecărei persoane aflate la bord. Până la acest moment, nu s-au identificat cetăţeni români la bordul aeronavei prăbuşite. Verificările continuă, având în vedere că elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete. Precizăm că până în prezent, misiunile diplomatice române din Spania, Franța și Germania nu au înregistrat nicio cerere de asistență din partea vreunui cetățean român care să semnaleze faptul că avea rude sau prieteni la bordul aeronavei”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Celula de Criză a MAE român, misiunile diplomatice şi oficiile consulare române din Madrid, Barcelona, Paris, Berlin, Bonn şi München sunt în legătură permanentă cu autorităţile de resort din Spania, Franţa şi Germania.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata