Breaking news

Noua Zeelandă, Australia, Japonia Coreea de Nord și Coreea de Sud, au pășit deja în 2014

loading...

Milioane de locuitori ai Planetei se află de ore bune în 2014. Primii care au pășit în noul an au fost locuitorii arhipelagului Kiribati şi ai insulelor Samoa din Pacific, urmați de neozeelandezi și australieni.

2014 in lumePrimii care au deschis sticlele de şampanie au fost locuitorii din Insula Crăciunului, la ora 12.00, ora României. Cunoscut ca un mic paradis tropical, insula se află la jumatatea distanţei dintre Hawaii şi Australia, aproape de Ecuator. Au urmat Noua Zeelandă la ora 13.00, Australia la ora 15.00 și Japonia Coreea de Sud și de Nord la ora 17.00 a României.

Așa cum ne-au obișnuit de ani buni de zile, australienii au întâmpinat noul an cu mult fast și cu un impresionant foc de artificii.

Aproape 1,6 milioane de oameni au venit în Portul din Sydney pentru a vedea unul dintre cele mai spectaculoase focuri de artificii din lume. Autorităţile australiene nu au făcut economie la pregătirea petrecerii pentru trecerea în 2014. Au investit în 7 tone de artificii şi dispozitive pirotehnice. 

În aşteptarea celor aproape 1 milion de oameni care vor sărbători noul an în celebra Times Square, autorităţile din New York au testat uriaşul glob multicolor care va lumina piaţa la intrarea în 2014. Cele peste 30 de mii de leduri şi 28 de mii de cristale ce compun globul vor asigura un spectacol pe cinste, spun organizatorii.

Lumina laserelor de Anul Nou se va coborî şi asupra celebrei plaje Copacabana din Rio. Brazilienii au pregătit scena uriaşă pe care va avea loc spectacolul.

România intră în noul an peste cinci ore și jumătate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata