Breaking news

Noua modă în Irak: femeile-bombă

loading...

kamikaze2Potrivit autorităților americane, numărul femeilor kamikaze în Irak nu contenește să crească. După numai un an de la atentatele sinucigașe ce au îndoliat pelerinajul șiit la Kerbala, istoria se repetă.

Luni, 1 februarie, o femeie ce purta sub haine o centură cu explosiv a reușit să îl detoneze aducând din nou moarte și confuzie în cartierul majoritar șiit Chaab din Bagdad. Bilanțul : 41 de decedați și 106 răniți.

Se pare că o dată cu apropierea alegerilor din Irak prevăzute în 7 martie, se intensifică și actele violente. Și ceea ce devine mai îngrijorător este noul fenomen al femeilor kamikaze ce ia proporții pe zi ce trece.

Amintind de femeile activiste cecene denumite văduvele negre (din cauza hainelor închise la culoare) ce reușeau să ia mai mulți ostateci în septembrie 2004 la Beslan și în octombrie 2002 la Moscova, femeile irakiene, prin multitutinea actelor din ultimul timp, par și mai hotărâte.

Ce le determină însă pe acestea să devină kamikaze și să comită astfel două păcate capitale – uciderea și sinuciderea? Pe lângă cele care au pierdut un soț, un copil, un frate, mai sunt, din păcate, și cele manipulate, condiționate, prinse în capcană.

Un exemplu pot fi cele 80 de femei victime ale teroristei Samira Ahmed Djassin. Aceasta, arestată în 21 ianuarie 2009, a declarat că a înrolat mai multe femei irakiene cu intenția de a le face kamikaze. Selecta în special femei ce au suferit violențe și agresiuni sexuale și le convingea că singurul mod pentru răscumpararea păcatului era sacrificiul uman. Samira Ahmed Djassin a recunoscut de asemenea că a plătit pentru violul anumitor femei tocmai pentru a facilita recrutarea acestora. Potrivit spuselor sale, ar fi comandat 28 de atentate sinucigașe pentru grupul islamist Ansar al Sunna.

Autoritățile americane susțin că în 2007 au avut loc în Irak 7 atentate sinucigașe conduse de femei, în timp ce în 2008 numărul acestora a crescut la 32.

loading...
1 Comentariu
  1. filme online spune

    lol =)) asta da treaba…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata