Breaking news

Noua Comsie Europeană a fost validată

loading...

comisia-europeanaNoua Comisie Europeană, condusă de portughezul Jose Manuel Barroso, a fost aprobată, marţi, de membrii Parlamentului European, reuniţi în plen la Strasbourg. Parlamentul European a ales noua Comisie Europeană cu 488 voturi pentru, 137 împotrivă şi 72 de abţineri. Votul de investitură, care a necesitat majoritatea simplă a voturilor exprimate, a fost un vot unic pentru întregul Colegiu al Comisarilor, din care fac parte 27 de membri (26 de comisari şi preşedintele) provenind din toate statele membre UE.

În cadrul audierilor din comisii din urmă cu o lună, propunerea României pentru scaunul de Comisar European pe Agricultură, Dacian Cioloş, a făcut o impresie excelentă, primind votul unanim al europarlamentarilor. Votul pozitiv al eurodeputaţilor deschide calea intrării în funcţiune a noii echipe, care necesită un acord formal al guvernelor UE, care ar putea avea loc miercuri. Prima reuniune a Colegiului noilor comisari este prevăzută pentru 17 februarie. Noii comisari vor depune jurământul în faţa Curţii Europene de Justiţie de la Luxemburg.

Ministerul Afacerilor Externe a trimis astăzi un comunicat prin care salută aprobarea de către Parlamentul European, cu o largă majoritate, a colegiului Comisiei Europene pentru următorul mandat: “Avem încredere că noua echipă a preşedintelui Jose Manuel Barroso îşi va îndeplini misiunea cu eficienţă, profesionalism şi transparenţă, în deplină cooperare şi coordonare cu toate statele membre. Din perspectiva României, este important ca noul Colegiu european să îşi asume prerogativele cât mai rapid, pentru ca Uniunea să găsească răspunsuri adecvate provocărilor actuale, mergând de la asigurarea unei strategii coordonate la nivelul UE pentru redresarea economică, până la consolidarea coeziunii sociale şi promovarea unei Uniuni a cetăţenilor

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata