Breaking news

Nicolas Sarkozy, eliberat după 15 ore de arest preventiv

loading...

Fostul preşedinte al Franței Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare pentru corupţie, a fost eliberat din arestul preventiv, după 15 ore petrecute la răcoare.

Nicolas SarkozyNicolas Sarkozy a spus că totul este instrumentat politic și că s-a încercat umilirea lui.

În ţara noastră, care este o ţară a drepturilor omului şi a statului de drept, există lucruri care sunt pe cale să fie organizate… Francezii trebuie să ştie acest lucru, să judece situaţia cu propriile conştiinţe şi având toată libertatea. Am fost reţinut circa 15 ore; s-a încercat umilirea mea. Nu am comis niciodată nicio faptă contrară principiilor republicane sau statului de drept. Nu am trădat încrederea nimănui”, a spus Sarkozy, inculpat pentru “acte de corupţie în formă activă“, afirmă Nicolas Sarkozy într-un interviu acordat posturilor Europe 1 şi TF1.

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost reţinut pentru audieri marţi dimineaţa, într-un dosar de trafic de influenţă, o măsură dispusă pentru prima dată împotriva unui fost şef de stat din Franța.

Sarkozy este suspectat că i-a promis unui magistrat un post important în schimbul unor informaţii despre ancheta privind finanţarea campaniei electorale a lui Sarkozy din 2007. Concret, în ancheta privind campania, Sarkozy este bănuit că ar fi primit bani de la fostul dictator libian, Muammar Kadhafi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata