Musulmanii protestează împotriva caricaturilor Charlie Hebdo cu profetul Mahomed

loading...

Continuă protestele de amploare în mai multe țări musulmane împotriva caricaturilor cu profetul Mahomed publicate în ultimul număr al revistei francheze Charlie Hebdo. Duminică, mii de persoane au manifestat în Pakistan pentru a denunța publicarea caricaturilor cu Mahomed.

proteste musulmani charlie hebdoMusulmanii sunt deranjați de caricaturile cu profetul Mahomed apărute în tirajul record al revistei Charlie Hebdo, de 5 milioane de exemplare. Însă musulmanii nu au protestat nicio clipă pentru că 17 persoane au fost ucise din cauza acestor caricaturi.

Musulmanii sunt deranjați doar de faptul că jurnaliștii francezi îl caricaturizează pe profetul Mahomed.

La două zile după manifestații similare în Asia de Sud, duminică, în Pakistan, au avut loc cele mai ample manifestații au avut loc la Karachi.

25.000 de persoane s-au alăturat unui marș organizat de Jamaat-e-Islami, principalul partid islamic din Pakistan.

Iar alte 12.000 au răspuns apelului de a ieși în stradă al Jamaat-ud-Dawa, afiliat grupării islamiste armate Lashkar-e-Taiba — acuzată de India că este la originea atentatelor de la Mumbai din 2008.

“Moarte Franței”, “Moarte blasfematorilor”, “Pregătiți să murim pentru profetul Mohamed”, a scandat mulțimea furioasă pe caricaturile francezilor.

În Pakistan au loc manifestații de peste zece zile pentru a denunța caricaturile cu fondatorul islamului din revista Charlie Hebdo.

Un milion de oameni au demonstrat pe străzi în capitala Ceceniei, în semn de protest faţă de caricaturile cu Profetul Mahomed publicate de Charlie Hebdo.

În Iran, sute de studenţi au participat la un miting în faţa ambasadei Franţei, iar în Niger 45 de biserici au fost incendiate.

Manifestaţia organizată în apropierea uriaşei moschei din centrul oraşului Groznîi a fost condusă de liderul cecen Ramzan Kadîrov.

Înarmaţi cu pancarte şi banderole cu mesaje în arabă, oamenii au scandat „Allah este mare” şi au criticat apariţia unei noi caricaturi cu Profetul în primul număr de după atentate al revistei Charlie Hebdo.

Manifestaţii împotriva publicaţiei Charlie Hebdo au avut loc şi la Teheran, în faţa ambasadei Franţei.

În Niger, manifestaţiile din weekend au degenerat în confruntări violente în urma cărora cinci oameni au murit, 128 au fost răniţi şi 45 de biserici au fost incendiate.

În ultimele zile, milioane de musulmani au protestat în 20 de ţări ale lumii, nemulţumiţi de caricaturile publicate de Charlie Hebdo.

431 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*