Breaking news

Muntenegru a decretat azi, doliu național în memoria românilor morți în accident

loading...

Zi de doliu și în Muntenegru, azi, în memoria celor 18 români morți în tragicul accident produs duminică la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica.

doliu national in muntenegruGest incredibil făcut de Guvernul statului Mungenegru. Marți noapte, premierul Milo Đukanović a decretat ziua de azi, ca zi de doliu național, în semn de respect față de cei 18 români morți în accidentul de autocar produs duminică pe teritoriul țării, pe podul Zdijelo, în apropiere de mănăstirea Moraca.

Muntenegrenii dovedesc încă odată că sunt un popor extraordinar de altruist și prietenos. gestul vine după ce duminică, patru alpiniști utilitari care au trecut prin zona accidentului la circa 15 minute de la producerea lui, au scos echipamentul din mașină și au coborât în râpă ca să scoată victimele.

Alpiniștii au fost ajutați de peste 100 de localnici care au oprit pe pod, și împreună au făcut un lanț uman în prăpastie, și astfel au scos atât răniții cât și morții.

Printre cei care au dat o mână de ajutor la scoaterea românilor din prăpastie, s-a aflat și Suljo Mustafić, vicepreședintele Parlamentului din Muntenegru.

Premierul statului Muntenegru, Milo Đukanović, a stat toată noapte al spitalul din Podgorița, unde fuseseră aduși românii răniți, pentru a se asigura că totul decurge fără probleme.

La o oră de la difuzarea știrii la televiziunile din Muntenegru, peste 200 de localnici au mers din proprie inițiativă la Spitalul din Podgorița ca să doneze sânge pentru românii răniți în accident.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata