Breaking news

Moldova calificată în finala Eurovision 2010

loading...

Republica Moldova s-a calificat aseară în finala concursului internațional Eurovision, de sâmbătă, 29 mai, de la Oslo, Norvegia.

Sunstroke_project__Olia_TiraReprezentanții Moldovei, Sunstroke Project şi Olia Tira  cu piesa,  Run Away, au fost cei care au deschis concursul Eurovision, iar numărul 1 le-a purtat noroc, întrucât s-au calificat în marea finală de sâmbătă, unde se bat pentru un loc fruntaș în clasamentul general. Emoția deschiderii concursului și-a spus cuvântul și celor doi soliști le-a cam tremurat vocea la începutul piesei, reușind să o dreagă până la final. Sperăm ca până sâmbătă să își revină și să aibă o prestație net superioară față de semifinală.

Norvegienii au surprins în acest an Europa cu o grafică inedită de prezentare a fecărei țări concurente, prin proiecția digitală a  hărții și steagului fiecărei țări în arena concursului. În prima semifinală au evoluat 17 țări și doar 10 s-au calificat în marea finală de sâmbătă. Alături de Moldova în finală s-au calificat Bosnia și Herțegovina, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania și Islanda.

Reprezentanții României, Paula Seling și Ovi vor evolua în a dousa semifinală programată joi 27 mai, iar dacă se vor număra printre cele 10 țări câștigătoare vor evolua și în finala de sâmbătă.

Desemnarea celor 10 țări din prima semifinală s-a realizat în urma televotingului din cele 17 țări concurente care a contat în procent de 50% la care s-a adăugat votul juriului din fiecare cele 17 țări concurente în prima semifinală, care a contat în procent tot de 50%.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata