Breaking news

Mihail Hodorkovski, eliberat din închisoare după ce Putin a semnat grațierea

loading...

Mihail Hodorkovski a fost eliberat vineri, din închisoare, la zece ani de când a fost încarcerat, după ce președintele Rusiei a semnat decretul de grațiere.

Mihail HodorkovskiPutin s-a lăsat înduplecat de cererea lui Hodorkovski și a decis ca acesta să iasă din închisoare cu opt luni mai devreme, pentru a-și putea îngriji mama, grav bolnavă.

El a petrecut deja peste zece ani în detenţie, este o pedeapsă serioasă, el invocă circumstanţe de ordin umanitar – mama sa este bolnavă – şi eu cred că putem lua această decizie”, a declarat Putin.

Mihail Hodorkovski a confirmat trimiterea unei cereri de graţiere însă că nu a recunoscut vinovăţia în document şi a salutat rolul jucat de fostul şef al diplomaţiei germane Hans-Dietrich Genscher în eliberarea sa.

Pe 12 noiembrie, m-am adresat preşedintelui rus pentru a-i cere graţierea din raţiuni familiale; sunt mulţumit că am primit un răspuns pozitiv. Nu s-a pus problema recunoaşterii vinovăţiei. Îi mulţumesc domnului Hans-Dietrich Genscher pentru rolul personal jucat în viaţa mea„, a declarat Hodorkovski într-un comunicat.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a admis că Berlinul “a lucrat în culise” pentru eliberarea lui Mihail Hodorkovski.

Fostul magnat şi critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, a sosit vineri după-amiază pe Aeroportul Schönefeld din Berlin.

Mama lui Mihail Hodorkovski beneficiază de tratament medical în capitala Germaniei.

În 1999 Mihail Hodorkovski i-a acuzat pe oficialii ruşi că au scos banii din Rusia înaintea unei devalorizări a rublei în august 1998.

Patru ani mai târziu, magnatul rus, considerat la acea dată cel mai bogat om din Rusia, a fost arestat și băgat după gratii fiind inculpat pentru escrocherie şi evaziune fiscală la scară mare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata