Breaking news

Mihai Eminescu, omagiat la Varşovia printr-un recital extraordinar de poezie

loading...

Institutul Cultural Român de la Varşovia a organizat pe 21 iunie, un recital extraordinar de poezie în interpretarea actorului Ilie Gheorghe (Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova).

eminescu varsoviaProgramul a cuprins versuri semnate de Mihai Eminescu, într-un omagiu adus unuia dintre simbolurile culturii române.

Evenimentul se înscrie în seria de manifestări pe care institutele culturale române din întreaga lume o organizează în acest an în jurul datei de 15 iunie pentru a sărbători personalitatea şi creaţia poetului român.

Azi, la Sala de Concerte Melcera a Universităţii Naţionale de Muzică „Fryderyk Chopin” din Varşovia va avea loc un concert de muzică contemporană românească, ai cărui protagonişti vor fi tineri reprezentanţi – compozitori şi interpreţi – ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Varşovia în colaborare cu Universitatea Naţională de Muzică „Fryderyk Chopin”, vechi partener al instituţiei româneşti.

Programul concertului va cuprinde patru lucrări: Răzvan MeteaSchizo Folk pentru clarinet şi muzică electronică, Şerban MarcuCinci studii pentru clarinet solo, Ciprian Gabriel PopKlarinetix pentru clarinet şi muzică electronică, Cristian Bence-Muk Golem pentru clarinet, pian şi muzică electronică, şi îi va avea ca solişti pe Mara Pop (pian) şi Răzvan Poptean (clarinet).

Concertul este pregătit şi susţinut în cadrul proiectului de cercetare Impactul artistico-social al creaţiei muzicale contemporane în secolul al XXI-lea prin prisma relaţiei creator-interpret-public consumator, derulat la Academia clujeană în perioada 2010-2013, avându-l ca director de proiect pe lect. univ. dr. Cristian Bence-Muk.

La evenimentul din 25 iunie vor fi prezenţi la Varşovia, alături de cei doi interpreţi Mara Pop şi Răzvan Poptean, doi dintre compozitori: Răzvan Metea şi Cristian Bence-Muk.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata