Breaking news

Melcul care lansează ”săgeți de iubire”, descoperit pe insula Borneo

loading...

O broască fără plămâni, cea mai lungă insectă din lume și melcul care care lansează “săgeţi de iubire”, fac parte dintre cele 123 de specii noi descoperite în ultimii trei ani în pădurile tropicale de pe insula Borneo, transmite mediafax, citând WWF.

melc-specie-afpNoi specii au fost identificate în pădurile torpicale de pe insula Borneo, într-o zonă ce se întinde pe o suprafaţă de 220.000 de kilometri pătraţi, numită şi “Inima insulei Borneo”, protejată începând din 2007 de Malaysia, Indonezia şi sultanatul Brunei, cele trei ţări care împart insula Borneo, se precizează în raportul WWF.

Pe Muntele Kinabalu, cercetătăorii au descoperit melcul care lansează ”săgeți de iubire”, injectându-i partenereului doze dintr-un hormon special, cu scopul de a-și sări șansele de a se reproduce.

Cercetătorii au descoperit și specia “Phobaeticus chani”, considerată cea mai lungă insectă din lume, al cărei corp măsoară 36 de centimetri (fără antene). Insecta are forma unei ramuri, fapt care-i permite să se ascundă foarte bine în coroanele arborilor.gandac-specie-afp

“Inima insulei Borneo” adăposteşte 10 specii de primate, peste 350 de specii de păsări, 150 de specii de reptile şi amfibieni şi aproximativ 10.000 de specii de plante care nu trăiesc în alte regiuni ale lumii.

Pe lista speciilor noi, actualizată în 2008, figurează broscuţa “Barbourula kalimantanensis”, ce are o lungime de doar şapte centimetri, capul plat şi respiră doar prin piele, deoarece nu are plămâni.


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata