Breaking news

McDonald’s a retras de pe piață 12 milioane de pahare toxice

loading...

McDonald’s a retras de pe piaţă 12 milioane de pahare de promovare a noului film de desene animate Shrek, deoarece elemente de design imprimate pe acestea conţin cadmiu, un metal toxic, relatează BBC News Online, preluat de mediafax.ro.

mcdonaldsCompania a cerut clienţilor să nu mai utilizeze aceste pahare, de 0,473 litri, care costă doi dolari şi sunt disponibile în patru modele pe care sunt desenate personajele principale all filmului de desene animate.

Cadmiul poate afecta ficatul, rinichii, plămânii, sistemul nervos şi creierul, iar în cazul acestor pahare, există îngrijorări cu privire la expunerea pe termen lung la un nivel redus. De asemenea, urme de metal de pe pahar ar putea rămâne pe mâinile copiilor, de unde ar putea ajunge în corpul lor, în cazul în care nu se spală pe mâini înainte de a pune mâna la gură.

McDonald’s a cerut clienţilor săi să nu mai folosească paharele, “ca o măsură în plus de precauţie”. “Noi credem că paharul Shrek este sigur pentru consumatori”, a declarat Bill Whitman, purtătorul de cuvânt al filialei din Statele Unite al lanţului fast-food.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata