Breaking news

Măsuri pentru creșterea natalității: prime și poligamie

loading...

GEORGIA-RUSSIA-CONFLICTRusia: liderul ultranaționalist Vladimir Jirinovski a propus marți, 19 ianuarie, în cadrul unei întâlniri consacrate demografiei, introducerea unei prime pentru prima naștere și a poligamiei pentru creșterea natalității în Rusia, idei la care președintele Dmitri Medvedev le-a cerut miniștrilor săi să reflecte.

Propun alocarea a 100 000 de ruble (aproximativ 2 350 de euro) pentru nașterea primului copil“, a declarat Jirinovski, liderul partidului liberal democrat (LDPR), citat de agențiile ruse. “Vă asigur că, cu o astfel de primă, jumătate din femeile care intenționează să facă o întrerupere de sarcină se vor răzgândi“, a mai adăugat acesta. De altfel, în momentul de față, statul rus alocă o primă de 300 000 (în jur de 7 000 de euro) pentru nașterea celui de-al doilea copil.

Jirinovski a sugerat de asemenea autorizarea bărbaților de a-și lua o a doua soție în ideea încurajării natalității. “Un bărbat ce obține dreptul de a se căsători cu o a doua femeie ce i-a dăruit un copil, fără a rezilia prima căsătorie și fără a-și părăsi prima familie, va fi lăsat să își asume responsabilitatea pentru ambele familii“, a mai afirmat deputatul.

Liderul rus nu a uitat de cuplurile ruse fără copii, în număr de 6 milioane în Rusia, pentru care a propus un ajutor concret. “Dacă am ajuta numai 5% din aceste persoane, am avea 200 000 de nașteri în plus în fiecare an “.

Președintele rus  Dmitri Medvedev a considerat propunerile foarte interesante și le-a propus miniștrilor săi să le analizeze cu atenție. Populația rusă a scăzut cu 5,8 milioane din 1993 și Rusia a ajuns astăzi la 142 de milioane de locuitori. Guvernul încearcă deja de mai mulți ani să adopte măsuri pentru încurajarea natalității.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata