Măsuri pentru creșterea natalității: prime și poligamie

loading...

GEORGIA-RUSSIA-CONFLICTRusia: liderul ultranaționalist Vladimir Jirinovski a propus marți, 19 ianuarie, în cadrul unei întâlniri consacrate demografiei, introducerea unei prime pentru prima naștere și a poligamiei pentru creșterea natalității în Rusia, idei la care președintele Dmitri Medvedev le-a cerut miniștrilor săi să reflecte.

Propun alocarea a 100 000 de ruble (aproximativ 2 350 de euro) pentru nașterea primului copil“, a declarat Jirinovski, liderul partidului liberal democrat (LDPR), citat de agențiile ruse. “Vă asigur că, cu o astfel de primă, jumătate din femeile care intenționează să facă o întrerupere de sarcină se vor răzgândi“, a mai adăugat acesta. De altfel, în momentul de față, statul rus alocă o primă de 300 000 (în jur de 7 000 de euro) pentru nașterea celui de-al doilea copil.

Jirinovski a sugerat de asemenea autorizarea bărbaților de a-și lua o a doua soție în ideea încurajării natalității. “Un bărbat ce obține dreptul de a se căsători cu o a doua femeie ce i-a dăruit un copil, fără a rezilia prima căsătorie și fără a-și părăsi prima familie, va fi lăsat să își asume responsabilitatea pentru ambele familii“, a mai afirmat deputatul.

Liderul rus nu a uitat de cuplurile ruse fără copii, în număr de 6 milioane în Rusia, pentru care a propus un ajutor concret. “Dacă am ajuta numai 5% din aceste persoane, am avea 200 000 de nașteri în plus în fiecare an “.

Președintele rus  Dmitri Medvedev a considerat propunerile foarte interesante și le-a propus miniștrilor săi să le analizeze cu atenție. Populația rusă a scăzut cu 5,8 milioane din 1993 și Rusia a ajuns astăzi la 142 de milioane de locuitori. Guvernul încearcă deja de mai mulți ani să adopte măsuri pentru încurajarea natalității.

701 0
loading...
No Comment

Lasă un comentariu

*

*