Breaking news

Manifestanții proruși au luat cu asalt sediul poliției din Odesa

loading...

Peste 2.000 de separatiști proruși din Ucraina, au atacat sediul poliției ucrainene din Odesa. Protestatarii au aruncat cu pietre în clădire și au reușit să spargă o poartă cu ajutorul a două camioane.

manifestanti prorusi - odesaRăzboi civil în estul Ucrainei. Manifestanții proruși au atacat poliția din Odesa, care a fost astfel nevoită să înceapă eliberarea conaționalilor acestora reținuți după violențele de vineri seară soldate cu zeci de morți, transmit agențiile internaționale de presă. Forțele de ordine au reușit cu greu, să-i împiedice să pătrundă înăuntru.

Autoritățile ucrainene aveau în plan să-i transfere pe aceștia din urmă către tribunalele de primă instanță, unde urmau să fie judecați pentru violențele de vineri. O parte din manifestanții proruși au blocat și străzile adiacente, în timp ce alte mii de rusofoni s-au adunat în fața Casei Sindicatelor, unde circa 40 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului provocat vineri seară.

Premierul Arseni Iațeniuk a acuzat duminică Rusia că se află în spatele acestor violențe sângeroase, dar a reproșat totodată poliției ucrainene că nu a fost capabilă să prevină astfel de evenimente. În urma incendiului de la Casa Sindicatelor și a confruntărilor între susținătorii guvernului de la Kiev și militanții proruși, 46 de persoane au fost ucise și peste 125 rănite, iar poliția a operat circa 150 de arestări.

Din cauza escaladării violențelor din Ucraina, Italia este pregătită să trimită trupe de pacificatori pentru menţinerea păcii şi stabilităţii. Anunțul a fost făcut de Ministrul italian al Apărării, Roberta Pinotti, într-un interviu acordat publicaţiei „La Republica“.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata