Breaking news

MAE suplimentează membrii secțiilor de vot din Diaspora, cu 800 de persoane

loading...
0 5

Ministerul Afacerilor Externe a decis să suplimenteze numărul persoanelor care compun secțiile de vot din Diaspora, cu încă 800 de persoane, pentru ca scrutinul din 16 noiembrie să se desfășoare fără probleme.

vot diaspora 2014MAE nu crește numărul secțiilor de votare din Diaspora, dar propune suplimentarea numărului de membrii care compun comisiile din secțiile de vot, cu încă 800 de persoane.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că, în baza articolului 2 al deciziei Biroului Electoral Central/BEC nr. 125D din 04.11.2014 privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare al celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României din 2014 la secţiile de votare din străinătate, a transmis, în termenul prevăzut de decizia menţionată, Biroului Electoral nr. 48 pentru secţiile de votare din străinătate/BE48SVS lista cu propuneri de personal, pentru completarea birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate. În acest sens, MAE a pus la dispoziţie aproximativ 800 de persoane, atât din cadrul centralei MAE, cât şi al misiunilor diplomatice şi consulare, urmând ca BE48SVS să decidă completarea birourilor electorale cu personalul necesar, acolo unde va fi cazul, cu prioritate prin implicarea personalului MAE din serviciul exterior”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

În 2009, pe 22 noiembrie, în primul tur la prezidențiale au votat în Diaspora, la cele 294 de secții de vot, 95.068 români. În 2014, pe 2 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidențiale au votat în Diaspora, la cele 294 de secții de vot, 161.054 de români.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata