Breaking news

MAE i-a atitudine după ce un politician italian se laudă pe net că a bătut un român

loading...

Italianul Anthony Aliano, de profesie avocat, și consilier local în orașul Montesilvano, a povestit pe contul său de Facebook cum a pedepsit un român în Italia, după ce acesta îi lovise mașina pe trecerea de pietoni.

Anthony Aliano -  roman batut de italianPoliticianul s-a lăudat pe Facebook că a bătut un român pentru că imigrantul român îi lovise maşina cu piciorul. Consilierul a mai spus că a fost și o răzbunare pentru felul în care a fost tratat în perioada cât a lucrat în România.

„În timp ce mergeam spre serviciu, un român cred (aşa părea după limbajul vulgar) traversează strada (…), iar el, nereuşind să se sincronizeze cu trecerea mea, îmi trage un şut puternic în maşină. Morala fabulei: am coborât din maşină şi i-am aplicat doi pumni de calitate superioară. Şi i-am spus: când am fost eu în România cu serviciul, timp de şase luni, m-au tratat rău, deşi am fost respectuos. Noi, în Italia, vă permitem să staţi pe străzi, să furaţi, să comiteţi violuri, infracţiuni, să prostituaţi minori… Dar istoria se va schimba!!! (…) PS. Să spuneţi că sunt eu rasist!”, a postat Anthony Aliano pe Facebook.

În câteva ore, pe siteul de socializare au fost postate zeci de comentarii cărora oficialul italian le-a răspuns în aceeaşi notă: L-am lovit cu atâta satisfacţie! Şi nu îmi este ruşine. Să fie un exemplu şi pentru alţi politicieni! Iar laşul a luat-o la fugă.

Ministerul Afacerilor Externe din România reacționează la declarațiile politicianului italian, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Brândușa  Predescu.

Considerăm inadmisibilă atitudinea exprimată de un politician, reprezentant al administrației locale din Italia, ale cărui afirmații injurioase la adresa unui presupus român denotă o evidenta atitudine xenofobă si prejudecăți grave la adresa cetățenilor românilor în ansamblu, fiind in același timp un îndemn direct la violență. Este inacceptabil ca un oficial al administrației local a unui stat membru UE, prieten și partener, să se exprime, chiar și pe o rețea de socializare, în acest mod denigrator față de alți cetățeni europeni, față de români. O astfel de atitudine este cu atât mai de neînțeles cu cât se manifestă, chiar dacă singular, în Italia, unde comunitatea românească, într-o proporție absolut covârșitoare, a dovedit ca se poate integra si aduce un aport incontestabil și recunoscut ca atare în nenumărate rânduri de autoritățile italiene la dinamica pozitivă a societatii și economiei acestei țări. Mai mult decât atât, asemenea afirmații, cu evidentă conotație xenofobă, afectează și decredibilizează rolul de model și de reper moral pentru comunitate pe care orice ales local într-o administrație europeană ar trebui să și-l asume. România respinge orice manifestare prin care cetățenii săi sunt discriminati,  etichetați jignitor și denigrați în societățile europene în care au ales să trăiască, exercitandu-și drepturile egale cu toți ceilalți cetățeni europeni. Din această perspectivă, România nu va ezita să se disocieze și să condamne public  atitudini de tipul celei menționate care promovează xenofobia însoțită de violență si care, in mod deliberat, stimuleaza manifestari și poziții politice extremiste, în contrast total cu valorile europene. România își exprimă convingerea că societatea italiană, unde valorile europene sunt adânc înrădăcinate, respinge și izolează astfel de poziții nelăsându-se sub nici o formă contaminată”, se arată în  comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata