Breaking news

Măcelul din Nairobi a ajuns la 59 de morți. Printre victime se numără și nepotul președintelui Kenyei

loading...

Cel puţin 59 de persoane au fost ucise și altele 175 rănite, în atacul de sâmbătă, dintr-un centru comercial din Nairobi.

atentat armat in kenyaAtacatorii, înarmaţi şi mascaţi, au pătruns sâmbătă la prânz în Westgate Mall, plin de persoane, semănând moarte şi haos printre familiile venite la cumpărături sau clienţii cafenelelor din această clădire de patru etaje.

Ministrul kenyan de Interne, Joseph Ole Lenku a declarat duminică, că cel mai recent bilanț al atacului armat, numără 59 de morți și cel puțin 175 de răniți.

Printre persoanele ucise se numără doi francezi şi doi canadieni, precum şi poetul şi omul de stat ghanez Kofi Awoonor.

Confruntarea între forţele de securitate şi islamişti continua duminică la prânz, aceştia din urmă deţinând un număr nedeterminat de ostatici.

Acesta este atentatul cel mai sângeros din Nairobi de la atacul sinucigaş al Al-Qaida, în august 1998, asupra ambasadei americane, soldat cu peste 200 de morţi.

Carnagiul de la Westgate a fost revendicat în cursul serii de islamiştii somalezi Shebab, care au legături cu Al-Qaida şi care l-au prezentat drept o operaţiune de represalii faţă de intervenţia trupelor kenyene în Somalia.

Un număr mare de soldaţi kenyeni cu căşti şi veste antiglonţ, unii dintre ei purtând lansatoare de grenade, putea fi văzut în jurul Westgate.

Potrivit Ministerului de Interne, etajele superioare ale centrului au fost securizate, iar atacanţii au fost împinşi către o zonă de la parter sau subsol. Aceştia deţin un număr necunoscut de ostatici.

Acest centru comercial deschis în 2007 şi deţinut parţial de israelieni, numără restaurante, cafenele, bănci, un supermarket şi un cinematograf multiplex care atrag mii de persoane zilnic.

Preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta a anunţat, duminică după-amiază, că nepotul său şi logodnica acestuia figurează printre cele 59 de persoane ucise în timpul atacului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata