Breaking news

Măcel la războiul civil din Ucraina. Cel putin 23 de persoane au murit

loading...

Cel puțin 23 de persoane și-au pierdut viața marți noapte, în timpul protestelor violente de la Kiev, printre care și 7 polițiști.

macel la protestele din kievPiaţa Euromaidan din Kiev arde fără încetare de 24 de ore. Protestatarii nu au părăsit niciun moment piaţa. Protestatarii au capturat mai multe depozite cu armament. Potrivit ultimelor date, apărute pe agenţiile de presă, numărul răniţilor s-ar ridica la 1000 de persoane.

Manifestanţii au aruncat cu fumigene şi cocktailuri Molotov în jandarmii, care la rândul lor au ripostat, aruncând în protestatari cu gaze lacrimogene.

Trupele antirevoltă au lansat un nou asalt asupra Pieţei Independenţei, situată în centrul capitaliei Ucrainei, după o ploaie de grande lacrimogene. Poliţiştii au avansat şi s-au poziţionat în jurul monumentului care se află în mijlocul pieţei, la puţin timp după ora 04.00. Corturile din piaţă au luat foc unul după altul.

În loc să cadă la pace și să calmeze spiritele și protestatarii, președintele Viktor Ianukovici pne gaz pe foc și spune că Opoziţia a „depăşit limitele”  iar vinovaţii vor fi judecaţi.

Liderii opoziţiei au neglijat principiul democraţiei potrivit căruia puterea se obţine în urma alegerilor, nu în stradă (…) Au depăşit limitatele cerându-le oamelilor să ia armele. Este o încălcare gravă a legii, iar vinovaţii vor compărea în faţa justiţiei. Ei au blocat Parlamentul (…) şi au cerut toată puterea pentru opoziţie şi imediat.”, a declarat preşedintele Viktor Ianukovici într-o adresare către naţiune.

BBC spune că un jurnalist -Vyacheslav Veremiy – a fost omorât prin împuşcare, după ce a fost bătut în piaţa Euromaidan, din Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri.

Revoltele din Ucraina au izbucnit în decembrie 2013 după ce președintele Ianukovici  a refuzat să semneze pactul de cooperare cu Uniunea Europeană.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata