Breaking news

Măcel la Paris. 60 de morți și 100 de ostatici într-un atentat terorist

loading...

Capitala Franței a fost zguduită vineri seară de un val de explozii și atentate teroriste în urma cărora cel puțin 60 de persoane au decedat iar altele 100 au fost luate ostatice de autorii atacului.

atac terorist paris

UPDATE: 02.21: 100 de persoane au fost ucise în sala de concerte Bataclan.

UPDATE 00.55: Președintele Franței a decretat stare de urgență pe întreg teritoriul și a anunțat că a închis de urgență granițele.

Parisul este sub asediu după ce un grup de teroriști au produs mai multe atentate în centrul orașului.

Mai multe explozii şi atacuri armate au avut loc vineri seară în centrul capitalei Franței, în zona Stade de France, unde avea loc un amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei.

În urma exploziilor, cel puţin 60 persoane au murit în urma acestor incidente, iar 100 au fost luate ostatici.

Președintele Franței, preşedintele François Hollande, care asista la meciul amical dintre reprezentativele Franţei şi Germaniei, a fost evacuat de serviciile de securitate.

Persoane înarmate au luat 100 de ostatici în sala de concerte Bataclan din Paris, unde se desfăşura un concert rock, afirmă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de AFP.

Atacul a avut loc în sala de concerte Bataclan, unde era un spectacol al grupului hard rock Eagles of Death Metal.

În paralel, au fost semnalate cel puţin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan.

Câteva zeci de mii de persoane aflate pe Stade de France, au fost îndemnate de forțele de securitate să se grupeze pe gazon pentru a se preveni astfel o tragedie și mai mare.

Aceste atentate teroriste din Paris vin la 11 luni de la cele produse la redacția ziarului Charlie Hebdo, în care au decedat 17 persoane.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata