Breaking news

Măcel la o școală militară din Pakistan. 130 de elevi, uciși de talibani

loading...

Talibanii pakistanezi au măcelărit aproape 130 de persoane, majoritatea elevi, într-un atac asupra unei școli a armatei din orașul Peshawar.

macel scoala pakistanUn grup format din 5-6 persoane au pătruns marți în incinta școlii militare și au deschis focul, făcând măcel în incinta instituției de învățământ.

În urma atacului, cel puțin 130 de persoane, majoritatea elevi cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani, au fost uciși, iar alții 100 au fost grav răniți.

 Talibanii pakistanezi au spus că au atacat școala din Peshawar unde învățau copiii militarilor pentru a-i face pe soldați să treacă și ei prin suferința de a-și vedea o persoană dragă ucisă.

Mișcarea talibanilor din Pakistan spune că a comis acest atac ca răspuns la operațiunea militară Zarb-e-Azb lansată în iunie și care continuă încă în Waziristanul de Nord, o zonă tribală din nord-vesul țării, la granița cu Afganistan.

Acest atac este un răspuns la ofensiva Zarb-e-Azab, la valul de asasinate comise în rândul talibanilor şi la hărţuirea rudelor lor. Ei au primit ordin să tragă asupra tuturor elevilor adulţi, dar să ierte copiii, chiar dacă sunt ai (şefului armatei) generalul Raheel Sharif sau ai (premierului) Nawaz Sharif . L-am declanşat în urma unei anchete care a arătat că unii dintre copiii mai multor oficiali de rang înalt din cadrul armatei studiază în această şcoală”, a declarat Muhammad Khurasani, un purtător de cuvânt al Mişcării Talibanilor din Pakistan (TTP).

Mișcarea talibanilor din Pakistan reunește diverse grupări armate islamiste. A fost fondată în 2007 și a declarat război sfânt guvernului și armatei.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 10.00, iar la acel moment, în școală se aflau circa 500 de elevi, când o echipă militară le făcea demonstrații despre cum se acordă primul ajutor

Școala este gestionată de armată, fiind destinată copiilor de militari, dar instituția funcționa și ca școală de pregătire militară.

Atacul unui comando al talibanilor asupra unei școli militare din orașul pakistanez Peshawar s-a încheiat marți după-amiază în urma intervenției în forță a trupelor speciale, iar toți atacatorii au fost uciși.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm atacul comis astăzi asupra unei şcoli din Peshawar, principalul oraş din nord – vestul  Pakistanului, soldat, până în prezent, cu peste 130 de victime, în mare majoritate copii.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu condamnă ferm acest act de terorism: Nimic nu poate justifica acest act terorist de o violenţă extremă şi de o brutalitate inimaginabilă. Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne asemenea acte barbare, asemenea atacuri sălbatice în care copiii cad victime nevinovate. Cei responsabili de tragedia din Pakistan trebuie să fie traşi la răspundere neîntârziat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata