Breaking news

Măcel la Mecca. Peste 700 de musulmani au murit într-o busculadă – VIDEO ȘOCANT

loading...

Tragedie de proporții la Mecca. Peste 700 de persoane de diferite naţionalităţi au murit şi alte 719 au fost rănite, în urma unei busculade produse joi în timpul pelerinajului anual.

tragedie meccaTragedie cu repetiție la Mecca. Numărul foarte mare de musulmani care vin în pelerinaj la celebra moschee de la Mecca, face ca în fiecare an sute de persoane să își piardă viața.

Joi, o busculadă s-a produs la Mina, în apropierea oraşului sfânt musulman Mecca, în urma căreia cel puţin 717 de persoane au murit şi alte 719 au fost rănite.

Este cea mai mare tragedie produsă la Mecca din ultimii 25 de ani.

Peste 220 de ambulanţe şi 4.000 de membri ai serviciilor de intervenţie au fost mobilizaţi la locul busculadei pentru a-i ajuta pe răniţi.

Pelerinajul la Mecca, cea mai mare adunare anuală de oameni din lume, a mai fost scena dezastrelor şi în trecut, inclusiv a unor busculade, incendii şi revolte.

Securitatea în timpul pelerinajului este un subiect sensibil din punct de vedere politic pentru familia regală saudită.

Guvernul saudit a cheltuit în ultimii ani miliarde de dolari pentru a moderniza şi extinde infrastructura şi tehnologia pentru controlul mulţimilor.

Peste 100.000 de poliţişti sunt mobilizaţi şi mii de camere video au fost instalate pentru a permite grupurilor să se disperseze înainte de a ajunge la niveluri periculoase.

Ultimul incident de amploare de acest gen a avut loc în 2006, când cel puţin 346 de pelerini au murit într-o busculadă.

În urmă cu două săptămâni, 110 persoane au murit la Marea Moschee de la Mecca, după ce o macara s-a prăbuşit în timpul unei furtuni.

Cel mai grav incident din timpul pelerinajului la Mecca a avut loc în 1990, când 1.426 de pelerini au murit într-o busculadă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata