Breaking news

Măcel la Barcelona. O furgonetă a intrat într-o mulţime şi a ucis cel puţin 13 persoane -VIDEO

loading...

Atentat terorist la Barcelona după ce o furgonetă a intrat într-o mulţime de pietoni aflaţi pe bulevardul Las Ramblas din cea mai populară arteră comercială din Barcelona, un punct de atracţie pentru majoritatea turiştilor. 

atentat terorist - barcelona - spaniaJoi seară, o furgonetă de culoare albă a intrat în pietoni pe bulevardul Las Ramblas, Este vorba de un „atac terorist confirmat“, potrivit unui anunţ al poliţiei spaniole.

Potrivit La Vanguardia şi El Mundo, un bărbat a încercat să se sustragă unui control al poliţiei şi a fost ucis. Un schimb de focuri a avut loc între cele două părţi. Incidentul a avut loc la cel puţin zece kilometri de centrul Barcelonei. Bărbatul se afla la volanul unui vehicul Ford. Informaţia a fost confirmată de poliţia catalană şi Garda Civilă. Nu se ştie dacă bărbatul avea legătură cu atacul de pe Las Ramblas.

Principalul suspect în cazul atentatului de la Barcelona, Driss Oukabir, locuia în Ripoll, situat la 40 de kilometri de Vic (unde a fost găsită o furgonetă folosită în atac, n. red.) şi la 107 kilometri de Barcelona. Înainte a locuit în Marsilia, notează Bild.de. El ar fi fost căutat în Spania din cauza unor acuzaţii de violenţă domestică.

Driss Oukabir, un cetăţean cu origini magrebiene, care ar avea paşaport spaniol, emis în Melilla (o comunitate autonomă a Spaniei, aflată în Africa, pe coasta marocană).

Un paşaport spaniol a fost găsit în furgoneta marca Fiat folosită de atacator.

Bilanţul iniţial indică cel puţin 13 morţi şi 80 de răniţi. Cei trei autori a atentatului terorist au fost identificaţi de poliţia spaniolă. Unul a fost ucis, air ceilaţi doi au fost arestaţi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata