Breaking news

Măcel în Gara Centrală din Ankara. Cel puțin 95 de persoane au murit în urma unui dublu atentat

loading...

Capitala Turciei a fost zguduită sâmbătă de două atentate teroriste produse în Gara centrală și soldate cu cel puțin 95 de morți și 186 de răniți. Cele două explozii s-au produs în timp ce numeroase persoane se adunau pentru a participa la o manifestaţie împotriva conflictului dintre PKK şi statul turc.

atentat ankaraAproape 100 de persoane au murit sâmbătă la Ankara, în Turcia, într-un teribil atentat terorist, în timp ce manifestau pentru pace.

Dublul atentat a fost comis cel mai probabil de doi kamikaze, a declarat premierul islamo-conservator turc, Ahmet Davutoglu, citat de AFP în pagina online.

Există dovezi puternice care arată că acest atac a fost comis de doi kamikaze”, a afirmat Davutoglu în faţa presei.

Exploziile au avut loc în timp ce numeroase persoane se adunaseră în faţa gării pentru a participa la o manifestaţie în Piaţa Sihhiye, din apropiere. Participanţii la miting, organizat de Confederaţia Sindicatelor din Sectorul Public şi mai multe ONG-uri, cereau încetarea conflictului dintre organizaţia teroristă PKK şi statul turc.

Numeroase cadavre şi persoane rănite erau întinse pe jos, în faţa gării de pe strada Hipodrum, unde oamenii începeau să se adune pentru a participa la un miting.

Organizatorii au anulat mitingul, cerându-le participanţilor din alte oraşe să se întoarcă la casele lor, relatează Hurriyet în ediţia online.

La 5 iunie, cu două zile înainte de alegerile generale în urma cărora HDP a intrat în Parlament, patru persoane au murit într-un dublu atac cu bombă comis la un miting al formaţiunii la Diyarbakir.

Turcia se pregăteşte de noi alegeri la 1 noiembrie, după ce partidele parlamentare nu au reuşit să formeze un Guvern.

macel ankara

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata