Breaking news

Lux la reședința președintelui demis al Ucrainei, Viktor Ianukovici

loading...

Președintele demis al Ucrainei, trăia într-un lux exorbitant. Mii de ucraineni au profitat sâmbătă de prăbuşirea regimului Ianukovici și au vizitat reședința acestuia de la periferia Kievului.

resedinta presedinte ucrainaUcrainienii au rămas mască când au văzut cu ochii lor, luxul de care s-a bucurat Viktor Ianukovici. Aceștia au putut pătrunde în reședință după ce forţele de ordine au dat bir cu fugiții.

Mii de persoane au străbătut sâmbătă, parcul imens, infrastructurile sportive şi aleile dintre clădirile luxoase ale reşedinţei Mejighiria, în districtul Vîşgorod din regiunea Kiev, lângă capitală.

Vizitatorii erau consternați de opulența din reședință și făceau o paralelă între fastul reşedinţei şi mijloacele modeste alocate de către statul ucrainean, de exemplu, pentru şcoli şi spitale.

Protestatarii care au intrat în locuinţa acestuia au găsit o colecţie de maşini în valoare de câteva milioane de euro, mai multe ambarcaţiuni şi o cantitate imensă de aur,

Preşedintele avea şi o grădină zoologică privată la reşedinţa din Kiev.  Este prima oară când publicul are acces în clădirea prezidenţială.

Mejighiria a devenit un simbol al corupţiei regimului, în urma unor multiple anchete, prezentate în ultimii ani în presă, cu privire la “privatizarea ilegală” a reşedinţei.

Paznici şi unităţi de “autoapărare” păzesc proprietatea, pentru ca oamenii să nu distrugă ceva.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata