Breaking news

Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume

loading...

luvruMuzeul Luvru este una dintre cele mai cunoscute atracţii turistice din lume. Celebrul muzeu din Paris a rămas şi în 2009 cea mai frecventată instituţie culturală din lume, cu un număr total de 12 milioane de vizitatori. În 2009, aceasta a înregistrat un număr record de 8,5 milioane de bilete vândute, potrivit Le Figaro. Acestora li s-au adăugat cei care au vizitat expoziţiile din afara sediului muzeului.

În fiecare zi a anului trecut, i-au trecut pragul, în medie, 27.000 de vizitatori. Cele mai admirate expoziţii au fost  “Les portes du Ciel”, care a avut 250.000 de intrări. şi “Titien, Tintoret, Véronèse”, cu 400.000 de vizitatori. Cartea albă a lui Umberto Eco a avut, la rândul ei, 67.000 de curioşi.

Instituţia culturală franceză a înregistrat în ultimii cinci ani o creştere continuă a numărului de vizitatori. Creşterea spectaculoasă ar putea fi o consecinţă a faptului că programul de vizitare a fost prelungit şi că tinerii sub 26 de ani au acces gratuit în muzeele naţionale.

Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu parizian, după suprafaţă (210.000 mp) şi printre cele mai cunoscute muzee din lume. Clădirea este un fost palat regal situat în inima oraşului Paris, între malul drept al râului Sena şi Rue de Rivoli.

Luvrul deţine unul dintre cele mai cunoscute tablouri din lume, dacă nu cumva cel mai cunoscut: “Gioconda” (sau Monalisa) de Leonardo da Vinci. Luvrul a fost deschis prima oară pentru public în 1793, de atunci fiind îmbogătăţit în permanenţă. Acesta posedă 36.000 deopere de artă din epoci diferite ale civilizaţiei, din antichitate până la 1848.

Cristina Nenciu

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata