Breaking news

Luare de ostatici într-o cafenea din Sydney

loading...
0 5

Un bărbat înarmat a intrat luni într-o cafenea din centrul orașului australian Sydney și a luat mai multe persoane, ostatice. Atacatorul i-a pus pe ostatici să stea cu mâinile pe geamul cafenelei, iar pe unul din geamuri a afișat un steag ce poartă însemne islamice.

ostatici sydneyAsediu general la Sydney, după ce un individ armat a pătruns în Lindt Chocolate Cafe, în urmă cu șase ore, situată în Martin Place, o piaţă pietonală situată în centrul de afaceri al orașului. Unde sunt și Ambasada SUA, sediul unei televiziuni australiene, cât și consulatul României.

La câteva ore de la asediu, cinci persoane au ieşit în fugă din cafeneaua din Sydney, însă nu se știe dacă ostaticii au fost eliberaţi de către răpitor sau dacă au reuşit să scape.

Directorul rețelei care deține cafeneaua spune că înăuntru sunt cel puțin 10 membri ai personalului și 30 de clienți.

Orașul Sydney este pustiu după ce autoritățile au decis evacuarea mai multor clădiri și instituții, și au închis școlile. Și Opera din Sydney a fost evacuată de autorități după ce Iar Poliția a izolat o arie vastă din cartierul de afaceri din centrul metropolei australiene, acolo unde se află cafeneaua.

Orașul este survolat de elicoptere ale poliției, iar populația a fost avertizată să evite zona și să stea acasă.

Însemnele de pe steagul din vitrina cafenelei, în limba arabă, reprezintă jurământul de credință față de islam, Shahada.

În oraș s-au răspândit zvonuri potrivit cărora atacatorul de la cafenea ar fi amplasat mai multe bombe atât în local cât și în mai multe zone ale orașului.

Marele muftiu al Australiei a condamnat atacul din cafeneaua Lindt.

Presa locală relatează că Opera din Sydney a fost evacuată după ce un pachet suspect a fost găsit în clădire.

Premierul australian Tony Abbott a declarat că este un incident „profund îngrijorător”.

Președintele SUA, Barack Obama a fost informat despre incident și s-a consultat cu principalul său consilier pe probleme de securitate.

Premierul britanic David Cameron a transmis că Londra urmărește cu atenție evenimentele de la Sydney.

steag islamic sydney cafenea ostatici

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata