Breaking news

Lovitură de stat în Thailanda. Armata a preluat conducerea

loading...

Generalul Prayut Chan-O-Cha, a anunțat joi o lovitură de stat, într-o declarație în direct la televiziune, după șapte luni de criză politică care macină Thailanda.

lovitura de stat thailandaLa două zile după ce a ordonat impunerea legii marțiale, generalul Chan-O-Cha a apărut la televiziunea națională și a citit în direct o declarație în care a anunțat suspendarea Constituției Thailandei. Generalul a cerut membrilor guvernului să se prezinte la o cazarmă a armatei, iar mass-media private să difuzeze numai buletinele noii administrații militare.

Pentru ca țara să revină la normalitate, forțele armate trebuie să preia puterea începând din 22 mai, la ora 16:30 (ora 09:30 GMT)”, a afirmat Prayut Chan-O-Cha.

Șeful armatei terestre thailandeze, generalul Prayut Chan-O-Cha, a anunțat joi că armata a preluat puterea pentru a pune capăt crizei politice care durează de mai mult de o jumătate de an.

Generalul a somat facțiunile politice rivale să ajungă la un compromis, dar, întrucât acestea nu au reușit să se înțeleagă, generalul a decis să preia puterea.

Anunțul lui Prayut Chan-O-Cha a fost însă condamnat ferm de Statele Unite și Uniunea Europenă.

Armata regală thailandeză a decretat marți legea marțială din cauza intensificării mișcărilor de stradă atât pro, cât și antiguvernamentale.

Thailanda este campioană mondială la capitolul lovituri de stat. Din 1932, de când a devenit monarhie constituțională, Thailanda a cunoscut 18 lovituri de stat sau tentative de lovitură de stat.

Ultima s-a produs în anul 2006, când înlăturarea premierului Thaksin Shinawatra. Deși se află în exil, rămâne figura politică ce divizează încă această țară.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata