Breaking news

Lanț uman format din 400.000 de persoane pentru independența Cataluniei

loading...

Peste 400.000 de catalani au făcut lanț uman, miercuri, ca să ceară Guvernului de la Madrid, referendum pentru independența Cataluniei.

lant uman cataluniaAdunarea Națională Catalană a organizat pe 11 septembrie la Barcelona, de Ziua Națională a provinciei, fix la ora 17.14, un lanț uman, la care au participat peste 400.000 de persoane.

Lanțul lung de 400 km, a pornit de la frontiera de nord până la cea de sud a provinciei.

Protestatarii, în mare parte cu steag-separatist în mână, au venit în număr masiv la manifestația organizată de Ziua Națională a Cataluniei.

Sub sloganul “Via Catalana” la independență, șirul a avut ca puncte de reper ale Barcelonei stadionul Camp Nou, Sagrada Familia, Plaza Catalunya și Sant Jaume, și Parcul Ciutadella. 

Potrivit unui sondaj publicat astazi de Ser Cadena, 52% din catalani sunt în favoarea independenței, în timp ce doar 24% ar vota împotrivă.

Provincia spaniolă Catalunia şi-a reafirmat, spectaculos, aspiraţia spre independenţă, cu ocazia sărbătorii sale naţionale. Sute de mii de persoane au format un lanţ uman de 400 de kilometri, de la frontiera de nord până la cea de sud a provinciei.

Un uriaş drapel catalan a fost arborat, cu această ocazie, pe celebra catedrală Sagrada Familia.

Catalonia este una din cele mai bogate regiuni ale Spaniei şi se bucură, deja, de autonomie. Dar separatismul a făcut mari progrese după declanşarea crizei economice.

Localnicii afectaţi de recesiune şi reduceri bugetare spun că nu mai vor să plătească pentru greşelile guvernanţilor de la Madrid. Mulţi sunt convinşi că s-ar descurca mai bine singuri şi cer să li se dea voie să voteze despărţirea de Spania.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata