Breaking news

La ora 20.30 se stinge lumina și în România

loading...

În acastă seară luminile din Palatul Parlamentului şi din alte clădiri importante din Capitală şi din ţară vor fi stinse timp de o oră, pentru a marca “Ora Pământului” – “Earth Hour”.

orapamatuluiȘi în acest an, România se alătură proiectului internațional intitulat ”Ora pământului”, care este cea mai  mare manifestare de mediu din toate timpurile. Manifestația constă în stingerea simultană a luminilor din zeci de orașe, clădiri proeminente și instituții, invitând oamenii din toată țara să repete gestul, în casele lor.

În Bucureşti, cea mai importantă clădire care îşi va stinge luminile între orele 20,30 şi 21,30 este Palatul Parlamentului. Luminile vor fi stinse de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, alături de directorul World Wide Fund for Nature România, Luminiţa Tănăsie, iar acest moment va da semnalul de început pentru un show cu recitaluri 100% unplugged susţinute în Parcul Izvor de Sistem, Mihai Mărgineanu şi Lu Cozma, dar şi pentru o reprezentaţie de jonglerii cu foc, pusă în scenă de trupa Raja din Oradea.

Pe lângă Palatul Parlamentului, sâmbătă în Capitală vor rămâne în întuneric pentru o oră Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Teatrul Naţional Bucureşti, cât şi Opera Naţională Română.

Şi Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a anunţat că a devenit partener oficial al mişcării “Ora Pământului” şi că va stinge luminile în clădirile sale, cu excepţia luminilor de securitate.

De asemenea, luminile din clădirile Ministerului Afacerilor Externe vor fi stinse, între orele 20,30 şi 21,30, dar şi la misiunile diplomatice ale României în străinătate.

108 de țări au anunțat deja susținerea campaniei Earth Hour 2010. România se înscrie pe lista țărilor participante cu 27 de orașe care au răspuns pozitiv, până acum, invitației adresate de WWF România tuturor primăriilor din țară. Toate aceste orașe vor stinge luminile clădirilor emblematice din oraș, ale monumentelor și ale sediilor instituțiilor locale, prin promovarea mesajului Earth Hour în rândul cetățenilor orașului, sau prin organizarea de evenimente în această seară.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata