Breaking news

Klaus Iohannis l-a invitat pe Papa Francisc în România

loading...

Președintele României, Klaus Iohannis a efectuat azi, o vizită oficială la Vatican, ocazie cu care i-a adresat Suveranului Pontif, invitația de a vizita România.

papa francisc - klaus iohannisPapa Francisc a acceptat invitația lui Klaus Iohannis de a vizita România în anul 2018.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost primit în audienţă în această dimineață de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, după care s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.  În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate. Președintele României i-a adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România. Invitația a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice. Vizita a avut loc la exact 25 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice bilaterale, la 15 mai 1990”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

În cadrul întâlnirii dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Papa Francisc, preşedintele României i-a prezentat cele două cadouri simbolice oferite în numele statului român, o monedă foarte specială, emisă de Banca Naţională a României dedicată comemorării a 2000 de ani de creştinism și o gravură cu o imagine din centrul Sibiului.

Preşedintele a mai avut convorbiri tête-à-tête cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Suveranului Pontif.

Programul şefului statului la Vatican a mai cuprins vizitarea Bazilicii Sfântul Petru, depunerea unui buchet de flori şi păstrarea unui moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea..

În cursul serii de vineri, şeful statului va vizita Colegiul Pontifical “Pio Romeno” din Roma şi va avea o întâlnire cu studenţii români care studiază în instituţiile de învăţământ pontificale din Roma.

Sâmbătă, preşedintele Iohannis are programată la Roma, de la ora 11.00, o întrevedere cu conducerea Comunităţii Sant’Egidio, iar de la ora 11.30 (ora României), o vizită la Bazilica Santa Maria in Trastevere.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata