Breaking news

Klaus Iohannis a fost felicitat telefonic de vicepreședintele SUA Joseph Biden

loading...
0 3

Klaus Iohannis a fost sunat marți, de vicepreședintele SUA Joseph Biden pentru a-l felicita pentru câștigarea alegerilor prezidențiale în România.

Joseph Biden - klaus iohannisJoseph Biden l-a sunat telefonic pe Iohannis, marți seară ca să-i transmită felicitări din partea lui dar și din partea lui Obama pentru faptul că a fost ales Președinte al României.

”Președintele ales al României, domnul Klaus Iohannis, a avut în seara zilei de marți, 25 noiembrie, o convorbire telefonică cu vicepreședintele SUA, domnul Joseph Biden, fiindu-i transmise din partea înaltului demnitar american felicitări cu prilejul alegerii și în numele președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Barack Obama. În cadrul discuției, a avut loc un schimb de opinii pe subiecte de interes comun. Cu această ocazie, domnul Klaus Iohannis a subliniat determinarea sa de a dezvolta parteneriatul strategic dintre cele două țări, în special în plan economic, și de a continua excelenta cooperare în plan politic și militar.  Totodată, domnul Iohannis a arătat că vor fi continuate, fără ezitare, toate angajamentele asumate de România în domeniul securității atât la nivel bilateral, cât și la nivelul NATO, fapt cu atât mai necesar în contextul geopolitic dificil din zonă. Întărirea statutului de drept, crearea unui mediu mai prietenos pentru investițiile străine prin predictibilitatea măsurilor fiscale și creșterea transparenței decizionale sunt obiective importante în viitorul mandat al președintelui Klaus Iohannis. Domnia sa a arătat că toate aceste aspecte vor contribui la conturarea și mai puternică a profilului pe care România îl are, de aliat important și credibil, parteneriatul strategic dintre România și SUA fiind  elementul de bază al politicii noastre externe și de securitate, alături de calitatea de membru al NATO și al Uniunii Europene”, se arată în comunicatul de presă al PNL, remis exclusivNEWS.ro.

Klaus Iohannis va deveni oficial Președinte al României abia pe 22 decembrie 2014, iar pe 21 decembrie va depune jurământul de învestitură, în fața Parlamentului României.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata