Breaking news

Kiril, Mitropolitul Bulgariei a fost găsit mort, înecat în Marea Neagră

loading...

Mitropolitului Varnei, Kiril, a fost găsit mort, marţi dimineaţă, la malul mării, înecat în Marea Neagră, în zona cartierului Traka al oraşului Varna.

kirilTrupul mitropolitului a fost găsit aproape de reşedinţa sa de pe malul mării, fiind găsit în apă şi echipat cu tub de respirat şi mască de scufundare.

Moartea subită a lui Kiril a dat naștere la speculații, însă Mitropolia Varnei a refuzat orice comentarii legate de posibilitatea ca în momentele dinaintea decesului, mitropolitul Kiril să fi fost însoţit de cineva.

Parchetul de la Varna, precum şi Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare au respins informaţiile din presă potrivit cărora pe cadavru au fost găsite urme de violenţă.

Născut în anul 1954, Kiril a devenit Mitropolit al Varnei şi Preslavului în anul 1989. El era considerat unul dintre cei mai influenţi mitropoliţi bulgari.

După decesul Patriarhului Bulgariei, Maxim, în noiembrie 2012, Kiril a preluat interimarul până alegerea actualului Patriarh Neofit.

Kiril a fost o personalitate controversată – fost colaborator al serviciilor secrete comuniste, el a fost criticat pentru modul de viaţă îmbelşugat.

O autopsie a cadavrului lui Kiril, efectuată de legiștii bulgari, urmează să stabilească cauzele exacte ale morţii lui.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata