Breaking news

Jurnalist bătut de un poliţist la protestele de aniversare din Gezi Park – VIDEO

loading...

Poliția din Turcia recidivează prin violență la adresa presei locale. Duminică, la aniversarea a doi ani de la protestele Gezi, un jurnalist al publicației Zaman, a fost bătut şi jignit de către poliţie.

Emre Sencan - ziarist batut in turciaAstăzi cu ocazia aniversării de 2 ani de la protestele din Gezi Park, din Istanbul, poliţişti au închis toate străzile spre piaţa Taksim.

Poliţişti au evacuat şi parcul Gezi. İn timpul evacuării parcului, un comisar a bătut şi jignit un ziarist de la Zaman, văzându-l că are masca de gaz.

Colegii jurnalistului au filmat toată întâmplarea. Comisarul l-a umilit pe ziarist trântind-ul la pământ când a aflat că este ziarist de la Zaman, după care a fost şi mai violent cu acesta.

Ziaristul Emre Sencan a cerut numele comisarului pentru a face plânge la procuratura dar comisarul a explodatla auzul solicitării jurnalistului.

”De ce ceri numele meu? Vrei să te plângi la America, la Gülen?” a strigat comisarul.

După care, comisarul a dat ordin la poliţişti să-l reţină pe ziarist dar a văzut că se filmează şi a renunţat.

Ziaristul Emre Sencan, a mers la medicul legist a luat certificat medical pentru loviturile primite şi a făcut plângere la procuratura din Istanbul împotriva comisarului de poliție.

Presa din Turcia este terorizată, arestată, bătută și chiar omorâtă de autoritățile din Turcia aflate sub comanda dictatorială a Președintelui Erdogan.

Ziarul Zaman este în centrul atacului lui Erdogan, după ce această publicație a dezvăluit abuzurile și faptele de corupție ale regimului condus de Președintele Turciei.

Ekrem Dumanli, redactor-şef al ziarului „Zaman”, arestat pe 14 decembrie 2014, pentru că publicația la care lucra se opunea regimului Erdogan.

Judecătorii care au decis să-l elibereze, jurnalistul turc este în continuare după gratii întrucât cei doi judecători cu o experiență de 20 de ani în magistratură, au fost arestați la rândul lor, de un judecător care avea doar un an vechime în justiție. Cei doi judecători au fost arestați pentru că l-au eliberat pe jurnalist, și asta după ce Erdogan a spus că decizia instanței nu este bună.

În prezent, deși decizia de eliberare este încă în vigoare, nu s-a găsit niciun alt judecător să o pună în aplicare, de frica lui Erdogan, astfel că jurnalistul este și în prezent în spatele gratiilor.

Potrivit raportului “Libertatea presei 2015″, realizat de Freedom House, Turcia ocupă locul 153 în privința Libertății Presei, fiind singurul stat din Europa unde presa nu este liberă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata