Breaking news

Joe Biden, vicepreşedinte al SUA, vine în România

loading...

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, va veni săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a discuta cu Băsescu şi cu Ponta inclusiv despre situaţia din Ucraina.

joe biden in romaniaJoe Biden, revine săptămâna viitoare în România din cauza crizei din Ucraina, dar şi al retragerii trupelor din Afganistan plănuită în cursul acestui an, prin baza de la Mihail Kogălniceanu.

Au fost discuţii pentru organizarea unei întâlniri la nivel înalt între România şi Statele Unite ale Americii dinaintea crizei din Ucraina, dar evenimentele recente au accelerat această întrevedere“, scrie, Mediafax, citând surse oficiale.

“Da. Eu am făcut o invitaţie vicepreşedinteleui Joe Biden să viziteze România”, a confiormat ulterior, într-un interviu la Adevărul LIVE, şeful statului. Băsescu a anunţat că ar urma să vină în România şi şeful Pentagonului, Chuck Hagel: Vine şi şeful Pentagonului. Doresc să îşi facă obligaţiile de partener strategic faţă de România.

Vizita lui Biden este precedată de cea a lui Avril D. Haines, adjunctul directorului CIA cu care şi Băsescu şi Ponta s-au întâlnit astăzi.

Pe 22 aprilie, Biden a fost în Ucraina pentru a arăta susţinerea Statelor Unite şi a discuta măsuri de îmbunătăţire a securităţii energetice.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata