Breaking news

Jaful secolului în Albania. Banca Centrală, prădată de 7 milioane de dolari

loading...

Banca Centrală a Albaniei a fost prădată chiar de către proprii angajați, care în ultimii patru ani de zile au furat din rezervele bancare de stat, cel puțin șapte milioane de dolari.

jaf banca albaniaŞapte angajaţi ai Băncii Centrale din Albania au produs jaful secolului în Albania. Angajații au devalizat seiful băncii centrale și au furat pe puțin șapte milioane de dolari.

Poliţia albaneză a anunțat vineri că cinci angajaţi ai Băncii Centrale acuzaţi de furt şi abuz de putere au fost arestaţi joi seară, la câteva zile după arestarea altor două persoane.

Toți cei șapte angajați reținuți de poliție, lucrat ca și responsabili într-un centru de depozitare a bancnotelor.

Poliţia albaneză a anunţat că ancheta continuă şi că alte persoane, printre care responsabili ai unor filiale ale băncii, ar putea fi, de asemenea, puse sub acuzare.

Unul dintre suspecţi, Ardian Bitraj, responsabil cu depozitarea bancnotelor, a recunoscut furtul şi a declarat că a pierdut toţi banii la pariuri sportive.

Guvernatorul Băncii Centrale, Adrian Fullani, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că “rezervele de bani depuse la Banca Albaniei nu au fost afectate şi sunt păstrate în condiţii de înaltă securitate”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata