Breaking news

Iulia Timoşenko a mers în Piața Independenței din Kiev ca să le vorbească protestatarilor

loading...

Iulia Timoşenko a ajuns direct de la penitenciar, în mijlocul mulțimii din Kiev. Fostul premier al Ucrainei, s-a adresat zecilor de mii de persoane adunate în Piața Independenței și a cerut pedepsirea tuturor celor responsabili pentru uciderea manifestanților.

iulia timosenko - piada maidanIulia Timoşenko s-a bucurat sâmbătă seara de o primire triumfală, fiind aplaudată de zeci de mii de persoane adunate în Piaţa Independenţei din Kiev, unde s-a deplasat după ce a fost eliberată din închisoare.

Timoșenko le-a spus manifestanților că eroii sunt ei și le-a cerut protestatarilor să nu părăsească Piața Independenței până ce nu are loc o schimbare reală.

Voi trebuie sa terminati aceasta revolutie, pina atunci nimeni nu are dreptul sa plece…, numai voi puteti elimina „cancerul” din această țară“, a spus Iulia Timoșenko, aflată într-un scaun cu rotile în Piața Independenței din Kiev în mijlocul mulțimii.

Iulia Timoșenko a scandat, impreuna cu oamenii adunati în Piata, „Eroii sunt mereu cu noi” – referire la victimele din ultimele zile ale protestelor.

Opozanta Iulia Timoşenko, eliberată sâmbătă, la Harkov, a depus flori la un memorial de pe strada Gruşevski din Kiev, în drum către Piaţa Independenţei, situată în apropiere.

Viktor Ianukovici a încercat să urce la bordul unui avion cu destinaţia Rusia, dar a fost împiedicat de către grăniceri, a declarat sâmbătă preşedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov, relatează AFP.

După ce a fost eliberată din închisoare, Iulia Timoșonko și-a anunțat intenția de a a candida in alegerile prezidentiale anticipate din 25 mai.

Într-o declarație dată în cursul serii, la Washington, Casa Albă a salutat eliberarea din închisoare a fostei prim ministru Iulia Timoșenko.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata