Breaking news

Incendiile din Rusia au provocat moartea a 48 de persoane

loading...

Incendiile devastatoare din Rusia fac ca bilanţul victimelor să crească de la o oră la alta. utorităţile ruse au confirmat moartea a 48 de persoane.

incediu.rusiaFocul din pădurile din jurul Moscovei ameninţă să se extindă către oraş. Capitala rusă se confrunta miercuri dimineaţă cu o atmosferă irespirabilă, pe fondul unui vânt cald şi al unei lumini portocalii, fumul ajungând până la metroul din Moscova.

Clădirile zgârie-nori din capitală abia puteau fi văzute din cauza atmosferei încărcate cu fum, iar numeroase maşini circulau cu farurile aprinse.

Pe străzi, oamenii abia puteau respira din cauza fumului, în timp ce temperatura atingea deja 25 de grade Celsius, urmând să se apropie în cursul zilei de 40 de grade, conform serviciilor meteorologice.

Zeci de mii de pompieri, militari şi membri ai serviciilor de securitate continuau să lupte cu incendiile de pădure care afectează mii de hectare în vestul ţării, distrugând sate întregi.

Preşedintele Dmitri Medvedev, care a decretat luni stare de urgenţă în cele mai afectate şapte regiuni, întruneşte miercuri Consiliul de Securitate rus pentru a examina măsurile de protecţie a instalaţiilor strategice din ţară.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata