Breaking news

Iată cum se face deszăpezirea în Canada, SUA, Japonia și Germania – VIDEO

loading...

În Canada deszăpezirea pe autostradă cu patru benzi se face cu camioane în formație, în Japonia se creează tunel prin nămeții de cinci metri, iar în România la un strat de 50 de cm, autoritățile închid drumurile.

deszapezire canada sua si japoniaDeși în România kilometrul de drum deszăpezit este mai scump decât în Norvegia, Suedia, Finlanda sau Canada, în toate aceste state enumerate, autoritățile chiar își fac treaba. La noi, deși deszăpezirea este foarte scumpă nici nu se prea face. La prima nea mai serioasă și asociată cu ceva viscol, autoritățile române închid drumurile și autostrăzile.

În Canada, nămeţii înalţi de 2-3 metri reprezintă ceva obişnuit. Camioanele dotate cu pluguri intră în formație pe câte un sens de mers al autostrăzii și curăță tot, iar în urma lor încep să circule mașinile.

În Norvegia, pe lângă utilajele ultramoderne care au capacitatea de a merge cu o viteză mare pentru a curăţa carosabilul, norvegienii folosesc materialul anti-derapant compus din nisip umed, încălzit la peste 90 de grade Celsius.

Japonezii, chiar dacă se confruntă uneori cu nămeţi de aproape şase metri înalţime, autorităţile şi firmele nipone însărcinate cu deszăpezirea reuşesc nu doar să-şi facă treaba, ci chiar să transforme această acţiune într-o atracţie turistică. Tateyama Kurobe este un traseu alpin devenit aproape celebrul pentru coridorul său cu pereţi de zăpadă, înalţi de circa 5-6 metri.

Autoritățile din SUA demonstrează că zăpada nu este peste tot un impediment pentru circulația trenurilor. Întrucât un utilaj spulberă cu viteza luminii, zăpada așezată pe șinele de tren.

În Germania, excavatoarele culeg zăpada adunată pe laturile drumurilor și o descarcă în zone unde aceasta nu afectează traficul rutier și pietonal.

În schimb, într-o comună din România, din judeţul Botoşani se deszăpezeşte ca în Evul Mediu. Localnicii au construit un plug din două scânduri și un sătean trage de acesta pentru a îndepărta zăpada.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata