Breaking news

Hong Kong, blocat de nouă zile de protestele de stradă – VIDEO

loading...

De nouă zile, mii de oameni ies pe străzile din Hong Kong ca să ceară alegeri libere. Din cauza protestelor masive, susținute și de SUA, au fost anulate festivităţile care ar fi trebuit să aibă loc mâine, de Ziua Revoluţiei Comuniste. 

proteste hong kongDe nouă zile, studenţii din Hong Kong cer în stradă, un regim democratic pentru fosta colonie britanică. Tinerii sunt nemulţumiţi de decizia Beijingului care a respins dreptul la alegeri libere în 2017, când va fi ales noul guvernator al regiunii autonome.

Cel puţin 29 de oameni au fost răniţi la Hong Kong, în violenţele de stradă între manifestanţii pro-democraţie şi forţele de ordine.

Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa oamenii care blochează de o săptămână străzile din jurul guvernului.

În urma confruntărilor dintre forțele de ordine și protestatari, iar 78 de persoane au fost reţinute.

Protestele din stradă au afectat și bursa din Hong Kong, una dintre cele mai mari din lume, care a ajuns la minimul ultimelor două luni.

Din cauza protestelor, au fost anulate festivităţile care ar fi trebuit să aibă loc mâine, de Ziua Revoluţiei Comuniste, cea mai importantă sărbătoare din calendarul politic de la Beijing.

Liderul Hong Kongului a făcut apel la calm şi a cerut demonstranţilor să se întoarcă la casele lor.

„Hong Kong poate să se dezvolte doar când toţi sunt paşnici şi când legea este respectată. Nu vrem să erupă haosul în Hong Kong şi să strice viaţa tuturor”, a spus Leung Chung-ying, liderul regiunii speciale Hong Kong.

Tinerii din Hong Kong vor ca oricine doreşte să poată candida pentru funcţia de lider al regiunii autonome. În prezent, conducătorul este ales de un comitet al Congresului Naţional al Poporului, format din 1.200 de oameni loiali Beijingului.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata